Hvad er
FAIR Plastic?

FAIR Plastic er et varemærke og din garanti for at vælge bæredygtigt plastik, der gør en reel forskel.

Plastik er fantastisk og bidrager i mange sammenhænge til mere bæredygtighed. Men konsekvenserne af vores håndtering af plastikaffald er kommet ud på dybt vand. Helt bogstaveligt.

Kun 30% af alt dansk plastikaffald genanvendes. Det er primært rent og ensartet plastikaffald der har været genanvendt i årtier, men som tydeligvis ikke ændre på den plastikplage vi står midt i.

Problemet opstår fra de enorme tonnager af blandet og beskidt plastikaffald der ikke udnyttes ordentligt, hverken i Danmark eller i resten af verden. Fossile ressourcer går tabt og vores klima og miljø betaler hele gildet. Det er ikke fair.

Hvert år producerer Danmark

tons plastikaffald

%

Plastikaffald der primært består af rene og ensartede typer. Genanvendes i gode processer der har været anvendt i årtier, men som tydeligvis ikke løser problemerne med plastikaffald.

%

Langt størstedelen er blandet og beskidt plastikaffald, der ikke bliver udnyttet ordentligt. Det er dette plastikaffald der skader vores miljø og belaster vores klima. 
FAIR Plastic genanvender plastikaffald herfra.

Traditionel genanvendelse af plastik er godt. Men det flytter ikke på de krav den nye Klimaplan stiller og bidrager ikke til yderligere reduktion i vores Co2 regnskab. Det gør FAIR Plastic.

Med FAIR Plastic introduceres en ny dansk plastikråvare, der tager vi fat i roden af problemet. FAIR Plastic er udvundet af det blandede og beskidte plastikaffald fra danskernes egne hjem, butikker og virksomheder. Det giver os mulighed for at redde langt større tonnager af fossile ressourcer. Og med +200.000 tons plastikaffald, der ikke bliver udnyttet ordentlig, er der plads til at tænke stort.

FAIR Plastic til dig 
– fra dig

Er du en del af det cirkulære kredsløb? Cirkulær økonomi handler om at få alle processer til at hænge sammen. Smider du miljørigtigt ud – så er det lige så vigtigt at du køber ditto ind. Hvis ikke, så ender du med at være ‘the missing link’ i den cirkulære proces.

I en cirkulær økonomi har ingen af os nok i os selv. Vi har brug for dig. Vi har brug for at du efterspørger genanvendte plastikråvarer og produkter, der er udvundet af dit eget blandede og beskidte plastikaffald, det som nu forurener og belaster jorden og havene.

– hvad vælger du?

$

01/ I Danmark generer vi over 340.000 ton plastik affald om året. Under 30% genanvendes, resten, genanvendes stadig ikke ordentligt.

$

02/  Plastikaffald indsamles fra de danske hjem, butikker og virksomheder. 

$

03/ Plastikaffaldet gennemgår en avanceret sorterings proces, hvor de forskellige plastiktyper adskilles. I denne proces gennemgår det også en grundig rensning, hvor fremmede elementer tages ud.

$

04/ Den nu rensede og adskilte plast tørres, smeltes og yderligere mindre urenheder filtreres ud.  

$

05/ Flere forskellige FAIR Plastic råvarer er nu klar til at blive anvendt, helt eller delvist, i produktionen af nye plastik produkter.

$

06.1/ VÆLGER DU FAIR PLASTIC? En ny, bæredygtigt og fair råvare er nu tilgængelig. En råvare der redder fossile ressourcer og mindsker vores miljø og klima væsenligt. 

$

06.2/ VÆLGER DU TRADITIONELT GENANVENDT PLASTIK, består det af rent og ensartet plastikaffald der har indgået i genanvendelsesprocesser i årtier. Det er rigtig godt, men det flytter ikke på det blandede og beskidte plastaffald som giver os alle problemerne.

$

06.3/ VÆLGER DU VIRGIN-PLASTIK? Så vælger du industriens standard. Det er nemt, hurtigt og profitabelt. Men det er også rovdrift på jordens ressourcer. Det burde være sidste udvej for valget af plastik, men når ingen stiller krav om genanvendt plastik, er det markedets foretrukne valg. 

$

07/ Plastikindustrien efterkommer dine ønsker. Når du efterspørger bæredygtigt plastik gør du samtidig en reel forskel for at få det cirkulære kredsløb til at hænge sammen, så danskerne kan købe deres eget plastik.

$

08/ Hvor ender dit plastik? Hvis du stiller krav om genanvendt plastik,  smider miljørigtigt og køber ditto ind, så ender vi med at købe vores eget plastikaffald … igen og igen og igen..

Vil du vide mere?

14 + 6 =

– Powered by –

Ring: +45 7070 2555

Når du ringer skal du vælge:
SALG + FAIR Plastic

Send os en mail:
FAIR-Plastic@ragnsells.com

Share This
0
    0
    Din kurv