Det står småt til med efterspørgslen på genanvendt plastik

Hvad ville der ske, hvis vi efterspurgte genanvendt plastik. Ville det så stadig ligge og flyde i hele verden? I EU er efterspørgslen på genanvendt plastik under 10%. I Danmark bruger vi det hele. Men under overfladen ser det kulsort ud.

Plastik er utroligt sejlivet. Der er ikke helt enighed om nedbrydningstiden på en ganske almindelige plastikflaske. Men det estimeres til at være mellem 450-1000 år. Og man har ikke nogen viden der kan understøtte om microplastik vil forsvinde fra vores natur. 

Det er ikke lige meget hvordan vi håndterer vores plastikaffald – og hvad plastik vi vælger at efterspørge og købe.

Det er koldt i Danmark, så derfor fyrres der godt op under forbrændingsovnene, hvor langt størstedelen af dansk plastikaffald ender. Tonnager af plastikaffald bliver også eksporteret, og ender ofte et sted i Asien, ude af syne, men også helt ude af kontrol. 

Men for et land, der er helt fremme i skoene på bæredygtighed, så er det en meget kortsigtet tankegang.

I mere end 50 år har vi bygget en tung, lineær økonomi op. Alt bliver, lidt paradoksalt, gjort op i profit for enhver pris. Og plastikindustrien kan heller ikke sige sig fri.

Siden bakelitproduktionen startede tilbage i 1907, har vi ikke set os tilbage. Og mulighederne med plastik er tilsyneladende endeløse, når man ser på den globale udvikling af plastikproduktionen:

  • 1,2 Mio tons plastik i 1950 1,2% 1,2%
  • 311 Mio tons plastik i 2014 31% 31%
  • 1,2 Mia tons plastik i 2050 100% 100%

Plastikplagen er
først lige startet

Plastikplagen er først lige startet. Hvis vi ikke udnytter vores plastikaffald i cirkulære kredsløb er konsekvenserne ugennemskuelige. Vi kan ikke bare vente og tro på, at vi engang i fremtiden vil løse alle vores plastikproblemer. Vi er allerede ude over kanten. 

Hos Ragn-Sells har vi set behovet for cirkulær økonomi i årevis, men vi besluttede samtidig, at vi vil bidrage med konkrete løsninger, der holder i virkelighedens økonomi.

Allerede i 2014 var vi, sammen med vores partnere, langt i udviklingen af det, der i dag er en stor del af løsningen på de krav og målsætninger, der er sat med den nye klimaplan og EU. 

Med FAIR Plastic kan vi udnytte danskernes eget affald, direkte fra hjem, butikker og virksomheder, beskidt og blandet plastikaffald.

Cirkulære løsninger med FAIR Plastic er ikke bare teori eller planer. Det er en ny råvare, og produktionen er allerede tændt og i fuld sving med både hårdt og blødt plastik som for eksempel anvendes til poser, dunke, spande, låg, og meget mere. 

 

Vælg bæredygtighed fra øverste hylde med FAIR Plastic

J

SE ALLE ARTIKLER

Bliv klogere på plastik og cirkulære løsninger med Kenneth Kaasgaard

Please feel free to stalk me on LinkedIN

Vil du vide mere?

13 + 1 =

– Powered by –

Ring: +45 7070 2555

Når du ringer skal du vælge:
SALG + FAIR Plastic

Send os en mail:
FAIR-Plastic@ragnsells.com

Share This
0
    0
    Din kurv